Tutvu tiimiga – sotsiaalpedagoogist mentor Kaisa Kiilaspä

Kaisa Kiilaspä on Kiusamisvaba Kooli tiimi uusim liige. Kaisa on toimetanud sihtasutuse mentorina alates käesoleva aasta veebruarikuust. Kuigi Kaisa on tiimis allest kolmandat kuud, tunneb ta, et on jõudnud õigesse kohta. Viljandimaalt pärit noor toimetab lisaks mentoritööle sotsiaalpedagoogina ning rõõmustab sellele üle, et on saanud tänu oma tööle saanud olla osake murede lahendamisest.

Millist rolli täidad Kiusamisvaba Kooli tiimis?

Kiusamisvaba Kooli tiimis on minu ülesandeks olla põhiliselt Lõuna-Eesti (sekka ka Järvamaa, Pärnumaa, Jõgevamaa ja Järvamaa) koolidele mentoriks. Töö on väga mitmekülgne, vähemalt kord aastas käin külastamas koole, olen jooksvalt neile toeks, et neil oleks motivatsiooni ja tahet KiVa programmi kvaliteetselt rakendada. Loodan, et oma kogemusega saan olla ka teistele heaks nõuandjaks ja kaasamõtlejaks.

Kes oled inimesena?

Ma arvan, et inimesena olen sõbralik ja minu seltskonnas saavad inimesed ennast hästi tunda. Mulle meeldib teha palju nalja, aga kõik ei pruugi mu huumorist kohe aru saada. Ma olen mõnda aega olnud koolis sotsiaalpedagoog ja mulle meeldib mõelda, et olen saanud olla osake kellegi murede lahendamisest. Ma olen üsna põhimõttekindel inimene ja ega enne jonni ei jäta, kui asjad tehtud saavad.  

Miks otsustasid Kiusamisvaba Kooli tiimiga liituda?

Minu puhul kehtib väide, et soovid lähevad täide! Olen ise olnud koolis KiVa programmi rakendaja ja tiimijuht. Mulle nii meeldis, et õpetajate jaoks on ennetustöö tehtud lihtsaks, andes neile tööriistad, mida nad saavad kasutada. Olles ise koolis läbinud erinevaid takistusi, siis mulle tundus, et saan koolidele olla toeks seeläbi, et olen ise need asjad enda nahal läbi kogenud. Kiusuennetus on lihtsalt nii oluline valdkond, millega me tegeleme peame ja tahan ka oma panuse sellesse anda.

Miks on oluline kiusuennetusega tegeleda? 

Me kõik peame panustama sellesse, et kool oleks turvaline keskkond noortele ja et koolirõõm meie laste seas püsiks. Lapsed veedavad väga suure osa oma päevast just koolis ja õpetajatena on väga oluline õpilastele toeks ja abiks olla. Praegusel ajal, kus kiusamine on liikunud ka internetti, on seda olulisem märgata ja tegeleda sellega, et me mõistaksime, mida kiusamine tähendab ja millised tagajärjed sellel olla võivad. Märkame inimesi enda ümber ja oleme valmis ka sekkuma. 

Millised on sinu hobid?

Mulle on väga oluline aktiivne olla. Teen regulaarselt sporti ja käin jõusaalis. Nüüd olen taasvastanud enda jaoks jooksmise. Lisaks naudin ma väga reisimist, nii lennukitega lendamist kui ka teiste maade kultuuride avastamist, silmaringi avardamine üleüldiselt on oluline osa minu elust. 

Milline on põhimõte, millest elus lähtud?

Minu jaoks on elus oluline lihtsalt olla hea teiste vastu, usun, et see hea jõuab ka minuni tagasi. Nii oma töös kui ka elus lähtun sellest, et tahan teistele olla eeskujuks oma suhtumise ja tegudega. Mulle on väga oluline minu perekond ja teised lähedased. Kui ma inimesena olen pigem üsna kinnine, siis neid, keda oma ringi lasen, hoian väga!

Värskemad uudised/postitused

Eelarvamusfestival läbi kaamerasilma

Möödunud reedel, 17. mail võtsime Tartu eelarvamusfestivalil fookusesse küberkiusamise. Arutlesime ekspertide ja noorte osalusel, kuidas leida väljapääs küberkiusamise keerisest. Arutelu […]

Loe edasi

SA Kiusamisvaba Kool eelarvamusfestivalil

Kohtume juba sel reedel Tartu eelarvamusfestivalil kell 14:00-15:30, et rääkida küberkiusamisest. Arutelust teeme otseülekande Kiusamisvaba Kooli Facebooki kanalil. Kuidas leida […]

Loe edasi

Uus veebikursus õpetajatele tõhusamaks kiusuennetuseks

SA Kiusamisvaba Kooli koolitajad on loonud õpetajatele kiusuennetuse teemalised veebikursused. Kursuse käigus saad teada, kuidas kiusamist tõhusamalt ennetada ning kuidas […]

Loe edasi
Lae rohkem